Smygtitt på Evigheten – En nyskapande ungdomsserie om historia och tidsresande

"Att använda verklig historia och historiska personer som bas och blanda det med tidsresande och högteknologiska tidsväktare blir hur bra som helst."

Mathias Kunto om serien Evigheten

Idén till den spännande sci-fi-serien Evigheten, som får sin start i debutromanen Tidsbrott, har funnits under många år. Serien spänner över stora delar av den verkliga världens historia och inte bara i Sverige.

"Utgår man från riktig historia så har man mycket gratis, spännande händelser och genuina karaktärer. Utmaningen kommer i att väva ihop det trovärdigt med en framtidsvärld och ge alternativa förklaringar i handlingen", säger Mathias Kunto.

Evigheten är en serie för den som gillar att spekulera och försöka räkna ut saker i förväg. Bara i de första kapitlen finns en stor mängd krokar och väl dolda ledtrådar. Vissa av dem får inte heller sin förklaring förrän långt in i serien.

Den första delen Tidsbrott tar oss med till Stockholm i början av 1500-talet där Gustav Vasa nyligen har tagit makten. Farorna i huvudstaden är många och ett hotfullt missnöje gror bland de småländska bönderna.

Som om Västgötaherrarnas uppror inte vore nog, snart visar det sig att det finns betydligt allvarligare saker i görningen.

Tillsammans med de tekniskt överlägsna tidsväktarna får vi följa med in i en värld som på något vis inte kommit med i våra historieböcker.